Відбувся семінар-практикум для бібліотечних та клубних працівників району

Дата: 11.09.2020 08:27
Кількість переглядів: 1693

Фото без опису10 вересня 2020 року, в приміщені Районного будинку культури,з дотриманням карантинних вимог, відбувся семінар-практикум для бібліотечних та клубних працівників району.

Першим в програмі семінару був виступ завідувача сектору культури, національностей та релігії Соколенко Л.М. на тему «Пріоритетні завдання роботи клубних закладів та бібліотечної системи у сучасних умовах». Зокрема увага була зосереджена на досліджені, збережені та популяризації нематеріальної культурної спадщини району, так як зараз формується перелік елементів нематеріальної культурної спадщини Київської області , які потім увійдуть до Національного переліку.

З наступним питанням «Історія українського костюму (від минулого до сучасного)» виступила директор ЦБС Василенко Л.П. Працівниками клубних закладів сіл Капустинці, Лемешівка, Годунівка, Райківщина, Супоївка були представлені старовинні українські костюми, а завідувач клубу села  Жоравка показала 3 ексклюзивні старовинні тернові хустки. Сучасні сукні-сорочки представила майстерня  Etno-styleinua, її засновниця Христина Качалюк уродженка села Засупоївка. Основна мета майстерні – створення етноодягу, який об’єднує сучасні світові тренди з старовинними народними традиціями.

Керівник  художній  Яготинського районного будинку культури  Вовк Н.В. виступила з рекомендаціями щодо підготовки та проведення фінального туру І Районного огляду-конкурсу аматорського мистецтва, присвяченого пам'яті Т.Шевченка.

Завідувач Панфильського сільського клубу Усенко Н.Г. поділилася досвідом роботи клубу в період карантину. Продовжила розповідь керівник народного аматорського хору «Оберіг» Геда З.І., продемонструвавши виконання вокального дуету та квартету. Також про особливості роботи бібліотеки під час карантину  розповіла бібліотекар Кулябівської бібліотеки Самойленко Т.П.

І на закінчення поговорили про міжособистісні стосунки, та їх вплив на якість роботи. Так як в колективах можуть бути напружені стосунки, бібліотекар районної бібліотеки Зеленська С.І., яка має освіту психолога, погодилася надати практичні поради щодо профілактики конфліктних ситуацій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування