В пункті пропуску “Бориспіль» вилучено 150 блоків тютюновмісних виробів Heets для електричного нагрівання, призначених для використання виключно з IQOS

Дата: 04.02.2019 12:45
Кількість переглядів: 467

 

Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС в пункті пропуску «Бориспіль» зафіксовано чергову спробу переміщення через митний кордон України тютюновмісних виробів з порушенням митних правил.

150 блоків тютюновмісних виробів Heets для електричного нагрівання, призначених для використання виключно з IQOS намагався ввезти на територію України громадянин Китаю,  який прилетів до України з Пекіну.

Іноземець для проходження митного контролю обрав спрощену систему – «зелений коридор», чим  заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадянин  Китаю не оформлював та не подавав, з приводу декларування переміщуваних ним товарів до інспекторів митниці не звертався.

154 блоки по 10 пачок тютювмісних виробів HEETS, які знаходилися у двох дорожніх валізах пасажира та переміщувались без ознак приховування, було виявлено під час проведення вибіркового митного контролю багажу на рентген-апараті, після перетину громадянином Китаю „білої лінії”, яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю „зелений коридор”.

З загальної кількості тютюнових виробів пасажиру було пропущено чотири блока тютюновмісних виробів.

Складено протокол про порушення митних правил. 150 блоків тютюнововмісних виробів вилучено до винесення судом рішення у справі

Довідково: товари (предмети), ввезення яких здійснила громадянин Китаю відносяться до категорії товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України відповідно ст.ст. 376, 378 Митного Кодексу України.

Окрім того, згідно з ч.2 ст. 376 Митного кодексу України громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити на митну територію України без сплати митних платежів та без письмового декларування у кількості із розрахунку на одну особу – 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів.

ГУ ДФС у Київській області

Київська митниця ДФС інформує: запроваджено Пілотний проект з переведення на обслуговування через депозитний рахунок 3734, відкритий в ДКСУ на ім`я ДФС

На виконання наказу Міністерства фінансів України від 01.11.2017 № 898 «Про затвердження Порядку перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.11.2017 за № 1429/31297 (далі Порядок) наказом ДФС від 10.01.2019 № 14 запроваджено Пілотний проект з переведення на обслуговування через депозитний рахунок 3734, відкритий в ДКСУ на ім`я ДФС (далі – «єдиний рахунок»).

з 23.01.2019 по 17.02.2019 – перша фаза Пілотного проекту із здійсненням митного оформлення товарів на Київській та Київській міській митницях ДФС за участю окремих підприємств, за рішенням цих підприємств;

з 18.02.2019 по 15.03.2019 – друга фаза Пілотного проекту із здійсненням митного оформлення товарів всіма митницями ДФС за участі всіх підприємств, які прийняли рішення про участь у Пілотному проекті з моменту прийняття такого рішення підприємством.

Державною казначейською службою України відкритий депозитний рахунок 3734 на ім`я ДФС України, реквізити «єдиного рахунку» для зарахування авансових платежів (передоплати):

Рахунок -  37341039292197

Банк отримувача – ДКСУ

МФО банку – 899998

Отримувач – ДФС України

Код ЄДРПОУ – 39292197.

Підприємствами, які прийняли рішення про участь у Пілотному проекті, при митному оформленні товарів за однією митною декларацією не допускається одночасне використання авансових платежів (передоплати), внесених на «єдиний рахунок» та на депозитний рахунок митниці.

Доводимо до відома підприємств, що з 18.03.2019 сплата та зарахування коштів у вигляді авансових платежів (передоплати) на депозитний рахунок 3734, відкритий в Головному управління Держказначейства у м. Києві на ім`я митниці ДФС, припиняються, а також, повідомляємо, що митне оформлення товарів підприємств через зазначений депозитний рахунок припиняється з 16.04.2019.

ГУ ДФС у Київській області

В пункті пропуску «Бориспіль» вилучено 20 тисяч доларів США, які намагалися вивезти за межі України з приховуванням від митного контролю

Працівниками митного поста «Аеропорт «Бориспіль» Київської митниці ДФС зафіксовано спробу незаконного переміщення валюти в перерахунку більш ніж на півмільйона гривень через митний кордон України.

20 тисяч доларів США знаходилися у нашого співвітчизника, який відлітав до ОАЕ, м. Дубай. Для проходження митного контролю чоловік обрав спрощену систему «зелений коридор», яким зокрема передбачено наявність у громадян готівки у сумі, що не перевищує 10 000 євро (чи еквівалент цієї суми в іншій валюті).

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації пасажир не надав, до моменту перетину ним «зеленої лінії» для отримання довідкової інформації в інформаційній зоні та роз’яснення митних правил та порядку використання двоканальної системи до інспектора митниці не звертався.

Під час здійснення митного контролю пасажиру було запропоновано пред’явити заявлену готівку, яка була видана ним у службовому приміщенні митниці та знаходилася у кишені джинсів, одягнених на пасажирові.

Після неодноразових запитань митника пасажиром було видано ще 20000 доларів США. Ця готівка була розкладена на дві пачки по 10 000 доларів США, кожна з якої була перев’язана та загорнута у папір та заклеєна скетчем, тобто зазначена готівка переміщувалась способом, що утруднює виявлення.

Складено протокол про порушення митних правил. З виявленої суми пасажиру було пропущено 9 000 доларів США. За протоколом про порушення митних правил до винесення рішення у справі вилучено 20 000 доларів США.

ГУ ДФС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування